Pärnakas tuli rahvusvahelisel olümpiaadil medalile

Kadrin Karner
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM05: HARIDUS  :TALLINN, EESTI 10NOV.05
Bioloogia tund Tallinna Mustam
TLMPM05: HARIDUS :TALLINN, EESTI 10NOV.05 Bioloogia tund Tallinna Mustam Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud nädalal Vietnamis Hanois 27. rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil osalenud Eesti neljaliikmeline võistkond tuli koju kahe hõbe- ja kahe pronksmedaliga. Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 12. klassi õpilane Anneliis Rea pälvis pronksmedali.

Bioloogiaolümpiaadil lahendati neli praktilist tööd – taimede anatoomia ja füsioloogia, loomade anatoomia ja füsioloogia, biokeemia ja mikrobioloogia ning molekulaarbioloogia valdkonnast – ja kaks mahukat komplekti teooriaülesandeid.

"Kõik ülesanded olid koostatud väga kvaliteetselt ja eeldasid õpilastelt nii üksikasjalisi teadmisi kui nende teadmiste oskuslikku rakendamist, aga eeskätt loogilist mõtlemist," ütles Eesti võistkonna juhendaja Sulev Kuuse.

Hanoi riikliku ülikooli korraldatud võistlusest võttis osa 252 õpilast 67 riigist. Igast riigist võis osaleda neli õpilast. Eesti võistkonda kuulusid Maris Sala Hugo Treffneri gümnaasiumi 12., Richard Luhtaru Miina Härma gümnaasiumi 9., Anneliis Rea Sütevaka humanitaargümnaasiumi 12. ja Kaarel Hänni Tallinna reaalkooli 11. klassist. 

Eesti õpilasi saatsid juhendajatena Tartu ülikooli vivaariumi juhataja Sulev Kuuse, TÜ doktorant Andres Ainelo, TÜ doktorant Mark Gimbutas ja TÜ arstiteaduskonna tudeng Uku-Laur Tali.

Tänavu läks olümpiaadi võit Singapuri. Eesti parimana saavutas Richard Luhtaru 57. koha ja sai hõbemedali. Samuti teenis hõbemedali ja lõpetas üldkokkuvõttes 59ndana Kaarel Hänni. Pronksi said Anneliis Rea 108. ja Maris Sala 118. koha eest.

"Eesti võistkond esines väga edukalt ja saadud kohad kinnitavad meie õpilaste võimekust silma paista ka rahvusvahelises mastaabis," kinnitas Kuuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles