Ratturile ülekäigurajal otsa sõitnud auto sõitis peatumata minema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Foto on illustreeriv.
Jalgratas. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul juhtus Pärnu Kesklinna silla juures liiklusõnnetus, kui Laial tänaval liikunud hall sõiduauto sõitis otsa ülekäigurajal jalgrattal teed ületanud 18aastasele noormehele.

Autolt löögi saanud rattur pääses ehmatusega, talle otsa sõitnud hall auto, mille roolis olevat olnud keskealine naine, sõitis õnnetuskohast väidetavalt peatumata minema.

Noormehe ema Krista Nõmm otsib nüüd sotsiaalmeedia kaudu inimesi, kes õnnetust nägid, ja autojuhti, kes istus halli auto roolis.

"Ma ei taha otsida süüdlast. Tahaks selle inimesega lihtsalt rääkida, miks ta peatumata minema sõitis, veendumata, millised on otsasõidu tagajärjed," ütles Nõmm, kelle jutu järgi sõitis halli auto järel teinegi auto, mis samuti ei peatunud. "Tahaks kutsuda üles, et inimesed oleksid hoolivamad."

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees ütles, et kui on toimunud liiklusõnnetus ja õnnetuse üks osaline lahkub peatumata, tuleks kindlasti politseid informeerida.

"Õnnetuskohalt lahkuda ei tohi ja kui see on juhtunud, oleks juhi leidmiseks hea meelde jätta sõiduki number. Seejärel saab politsei sõidukit juhtinud inimese kindlaks teha ja välja selgitada õnnetuse ning sündmuskohalt lahkumise asjaolud," ütles Peremees. "Sõiduki tunnuste meelde jätmisel piisab ka detailidest, mille kaudu saame arvatava sõiduki tuvastada. Mõni number, sõiduki värv ja mark on olnud piisavad selleks, et sõiduk tuvastada. Kui õnnetuse mõlemad osapooled jäävad õnnetuspaigale ja jõuavad asjaoludes kokkuleppele, ei pea politsei teavitama."

Peremees tuletab kõigile liiklejatele meelde, et isegi eesõiguse korral tuleb olla valmis selleks, et keegi kaasliiklejatest teeb vea. "Sõitmise ajal tuleks olla täielikult keskendunud sõitmisele ja liiklusolude adekvaatsele hindamisele," märkis Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles