Kuumaõhupalli hädamaandumist segas suunda muutnud tuul

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallas maandus kuumaõhupall puu otsa.
Tori vallas maandus kuumaõhupall puu otsa. Foto: Lugeja pilt

Eile hommikul Tori vallas Riisa külas kuumaõhupalliga juhtunud õnnetuses lennuvahendi korvis olnud fotograaf Pille Aro kirjutab oma blogis, et õhupalli pardal oli varugaasiballoon, paraku lõppes seegi gaas mõnikümmend meetrit enne kavandatud maandumist.

"Meie ebaõnneks muutis tuul vahetult enne maandumiskohaks planeeritud heinamaad suunda, kandes meid metsa peale. Algselt planeeritud maandumispaigast jäi puudu võib-olla 50 meetrit. Ettenägelikult oli instruktor kaasa võtnud lisagaasiballooni," kirjutas Aro.

"Kuna heinamaad enam teele ei tulnud, soovisime maanduda sõiduteele, kuid tuul viis meid edasi peaaegu paralleelselt teega. Ja lõpuks, vahetult enne sõiduteed, olid suured puud ning nende kohale jõudes lõppes ka varugaas, mistõttu takerdusime puude latvadesse," kirjeldas Aro lennuvahendiga juhtunut.

Edasi käis kõik Aro jutu järgi väga kiiresti: instruktor otsis välja kolm köit, millega kinnitas õhupalli korvi hetkega tugevasti puuladva külge. "Kuna puu oli kõrge, ladvast allpool ei olnud oksi ja meil puudus pikk köis, jäi üle vaid päästjaid oodata. See oli esimene kord elus, kui päästjaid vajasime, samal ajal äärmiselt oluline meeldetuletus, kui tähtis on, et päästjatel oleks parim varustus, parimad inimesed ja parim väljaõpe. Pärnust kohale toodud tuletõrjeredel jäi meie aitamiseks kahjuks lühikeseks. See ei olnud meile probleem, kuna istusime nagu linnupojad pesas. Ent näiteks tulekahju korral olnuks tagajärjed kurvad," kirjutas Aro.

Aro sõnutsi oli kuumaõhupallis köielaskumise instruktor ja õhupalli korvis olnud reisijad jõudsid turvaliselt ja kiiresti maa peale.

"Köielaskumine meeldis poistele nii väga, et pisem, kaheksa-aastane poeg Hasse Kristjan soovis juba peagi uuesti köiega laskuda proovida.

Häirekeskus sai eile kell 7.53 teate õnnetusest Tori vallas Jõesuu külas. Küttegaasi lõppemise tõttu hädamaanduda üritanud õhupall takerdus teeäärses metsatukas nii kõrge haava latva, et Pärnust kohale sõitnud päästeauto 32meetrine redel selleni ei ulatunud. Tallinna 50 meetri pikkuse redeliga päästeauto ei saanud aga kohapeale tulla, sest sattus hommikul Tallinnas avariisse. Õhupalli pardal olnud viis inimest toodi puu otsast alla päästenööridega. Keegi viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles