Pärnusse saabub homme üle poolesaja superauto

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grand Turismol osalevad superautod auto24ringil.
Grand Turismol osalevad superautod auto24ringil. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Homme saabub Põhjamaadest Eestisse üle 50 luksusliku sportauto, mille kogumaksumus ulatub kümne miljoni euroni ja summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu. Kõige kallim neist, Lamborghini, maksab ligikaudu 350 000 eurot.

Superautode omanike ürituste sari Gran Turismo väisab Eestit juba viiendat aastat. Skandinaaviast pärit autode omanikud, kelle garaažides seisavad Lamborghinid, Bentleyd, McLarenid, Lotused, Ferrarid ja teised luksuslikud sportautod, saabuvad oma uhkete sõiduriistadega Tallinna 27. juulil, kust edasi liigub korteež Pärnusse. "Eestisse saabuvate superautode summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu ehk 22 400 kilovatti,2 teatasid ürituse korraldajad.

"Gran Turismo Baltica tähistab tänavu viiendat aastapäeva ja see on väike juubel. Superautode entusiastid, olgu nad ükskõik kui rikkad või olulised inimesed, näitavad hea meelega oma masinaid publikule, suhtlevad huvilistega, lasevad rõõmsalt autodest ja endast pilte teha ning lubavad autode sisse piiluda," ütles Gran Turismo ürituse Eesti patroon, OlyBeti tegevdirektor Veiko Krünberg.

Krünbergi jutu järgi on sellises mastaabis luksus- ja muskelautode esitlus Tallinnas ja Pärnus harukordne võimalus tutvuda maailma autotööstuse tippkunstiga. "Võime öelda, et selliste autode eksponeerimine Tallinnas ja Pärnus on tippklassi autosõu, mida kutsun külastama kõiki huvilisi – see on kõigile avatud," lisas ta.

Enamik superautosid saabub Tallinna homme hommikul Stockholmi laevaga ja rivistub kell 10.30 Hiltoni hotelli ette, jäädes sinna umbes pooleteistkümneks tunniks. "Palume Tallinna liiklejatel arvestada sellega, et liiklemine Gonsiori ja Kreutzwaldi tänaval võib ajavahemikus 10–12 olla tavapärasest tihedam," lisas Krünberg.

Pärast autode demonstreerimist pealinna publikule suundub 70 superautot Pärnusse, kuhu jäädakse pühapäevani.

Gran Turismo korraldaja Peter Ternströmi sõnul on Audru ringrada paljude arvates parim viimasel ajal Euroopasse lisandunud võidusõiduring. "Rada on fantastilise ülesehitusega ja pakub sõitjatele väga palju tehnilisi lõike. Audrus sõita on nii äge, et kõik teised Skandinaavia ringrajad tuhmuvad sellega võrreldes. Pärnu linn on aga niisama hea suvine sihtkoht nagu Visby või Sopot," selgitas Ternström, miks Gran Turismo korraldab oma üritusi Pärnus juba viiendat aastat.

"Peatume linna parimas rannakohas – Rannahotellis – ja kui meie enam kui 50 superautot on hotelli ette parkinud, teab terve linn, et oleme kohal," lisas Peter Ternström. Ta kutsus Pärnu elanikke ja külalisi autosid vaatama. Kuigi päevasel ajal kihutavad superautod Audru ringrajal, rivistuvad nad õhtuti Rannahotelli parklas.

Gran Turismo on superautode omanikele loodud ürituste sari, kus eri riikides korraldatakse sõiduretki ja külastatakse Euroopa parimaid ringradu. Grand Turismo liikumine tähistab tänavu oma kümnendat aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles