Juhtkiri: Hinnasõjas võidab reisija

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eilses Pärnu Postimehes hoiatati sügisel Pärnu taksonduses taas alata võiva hinnasõja eest. Kes ei mäleta, sellele meenutuseks, et enne hinnasõda kippusid taksohinnad Pärnus järjekindlalt tõusma. See tõi kaasa ootavate autode rodu, kuid kui oli valida viie minuti pärast tuleva liinibussi ja kallima takso vahel, kasutati ühistransporti.

Hinnasõjas drastiliselt kukkunud taksotariifid istutasid paljud pärnakad taas taksodesse. Väidetavalt mõjunud talvine hinnasõda laastavalt taksojuhtide sissetulekule, kuid see puudutas ennekõike neid roolikeerajaid, kes sellele tööle olid asunud suhteliselt hiljuti. Staažikad taksojuhid ütlesid, et talvised hinnad võimaldasid küll toime tulla ja hoida naha toore, kuid arenduseks ja investeeringuteks ei jäänud rahakoti põhja midagi.

Kevadel soodushinnad kadusid, kuid taksojuhid tunnistavad, et kliente on juurde tulnud. Kahtlemata leidub nende hulgas omajagu neidki, kes pärast talvist taksoga sõitmist on jäänudki sellele transpordiviisile truuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles