Lõosilma taluköögis valmivad põnevad keedused

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõosilma perenaine Lea Viik paneb suvikõrvitsad purki nii moosi kui letšona.
Lõosilma perenaine Lea Viik paneb suvikõrvitsad purki nii moosi kui letšona. Foto: Gertrud Alatare

Audru valla Lõosilma turismitalu perenaine Lea Viik tegi julge sammu: aedniku haridusega naine leidis, et on õige aeg ennast proovile panna väikeettevõtluses, pakkudes müügiks omakasvatud köögivilju nii värskelt kui purki pistetult.

Iga aastaga mitmekordistub Eestis koduköökide hulk, kus valmivad road, mida müüakse turgudel ja internetis. Selleks peab taotlema veterinaar- ja toiduametilt vastava loa, mis pole keeruline. Lea Viigi taluköök sai tunnustuse mais. Hoogu andis seegi, et perenaise keedetud “Vale kiivimoos” pälvis mullu magusate hoidiste kategoorias Olustvere hoidiste messil teise koha. Selles on suvekõrvitsale lisatud suhkrut, sidrunimahla ja mooniseemneid.

Viik räägib, et on töötanud aastaid aiandites ja puukoolides, kasvatades nii köögivilju kui lilli ja puid-põõsaid, ning omandanud palju väärtuslikke kogemusi, mida jõudumööda oma majapidamises ära kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles