Lemme rusikakangelane tabati Lätist, kuid vangi ei läinud

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald.
Vägivald. Foto: Raigo Pajula

Kolme aasta tagusel jaanipäeval Lemme telkimisalal puhkajaid peksnud Paavo Puronen tabati lõpuks välismaalt ja mõisteti koos kaaslase Kristjan Kikajoonega tingimisi vangi.

Nemad on viimased skandaalsed Lemme telkimisalal märatsenud, kes oma karistuse kätte said.

Peksjate kohtuistung pidi toimuma möödunud aasta 25. mail, kuid Puronen kohale ei ilmunud.

Tuli välja, et noormees oli välismaale põgenenud. Politsei Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmendi teatel tabati tagaotsitav sel aastal Riia lennujaamas.

Puroneni rännakutega välismaal eraldi karistust ei kaasnenud. “Kuna see asi lahendati kokkuleppemenetluses, kohtust kõrvalehoidmisega tagajärgi ei kaasnenud. Prokurör, kannatanud ja süüdistatav olid kõik nõus kokkuleppemenetlusega,” selgitas esimese ja teise kohtuastme pressiesindaja Anneli Vilu.

Sel kuul jõustunud Pärnu maakohtu otsuse järgi mõisteti noormeestele aastane vanglakaristus, mida ei pöörata täitmisele, kui nad aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja jooksul uut kuritegu toime ei pane. Peale selle tuleb noormeestel aru anda kriminaalhooldajale ja läbida riiklik sotsiaalprogramm.

Aasta algul sai sama teo eest karistuse kätte Ragnar Rosenberg, kes samuti trellide taha minema ei pidanud. Muuhulgas on kohtulahendi asjaoludes kirjeldatud, et Rosenberg tõmbas kakluse käigus välja noa ja teatas, et “inimesed hakkavad surma saama”. Ähvarduse paragrahvi järgi talle süüdistust ei esitatud.

Ülejäänud rusikakangelased Erik, Rainer, Ardo ja Jarno said oma karistuse kätte möödunud aasta algul. Süüdistuse järgi tungis grupp kallale kokku kümnele inimesele.

“Tuli 20–30 ossi ja saime kõik ilma põhjuseta vastu hambaid. Kaks naist sai jalaga näkku, paar telki lõhuti ära, mingid joogid, mis väljas olid, viidi minema,” kirjeldas üks tunnistajaist telkimisalal toimunut.

Rosenbergilt, Puronenilt ja Kikajoonelt mõisteti kahele kannatanule välja kokku 3400 eurot.

Toimunu tõttu sai omal ajal palju kriitikat kaklusele reageerinud politseinike käitumine. Lääne prefektuur aga distsiplinaarrikkumisi ei tuvastanud, kuid leidis, et oli hetki, kui politseinikud saanuks olukorda paremini ohjes hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles