Edu pant on külm närv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo Kallas kihutab 2WD vabaklassis Honda Civicul.
Kairo Kallas kihutab 2WD vabaklassis Honda Civicul. Foto: Mailiis Ollino

Rohkem kui veerand sajandit tagasi hakkas Pärnu tehnikaspordiklubi Erki Sport korraldama teravate elamuste nautijatele autode võidusõite, millest nüüdseks on saanud elujõuline superkrossi karikasari. Superkrossihooaeg algab talviste jää- ja lumerajasõitudega, kevadel ja sügisel võetakse omavahel mõõtu krossiradadel ning suvel kihutatakse Audru ringrajal.

Tänu superkrossile on kümned noored nakatatud autospordipisikuga ja mitu neist, nagu Egon Kaur ja Janno Ligur, on jõudnud suures spordis endale nime teha. Viimastel hooaegadel on superkrossidelt kõige rohkem võite noppinud Kablist pärit 22aastane Kairo Kallas, kes kihutab 2WD vabaklassis Honda Civicul.

“Olin juba pisikese poisina suur tehnikahuviline ja oma elu esimese võidusõidu tegin tänu isa initsiatiivile 12aastasena,” kõneles Kairo. “Mäletan hästi, kuidas sain 2006. aastal Kilingi-Nõmmes asuval järvel jäärajasõidus noorteklassis esikoha, võitsin samuti 4WD klassis ja sõitsin välja võistluspäeva parima aja. Seal ma selle kiirusepisikuga nakatusingi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles