Aivar Tuulberg ja Katariinad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida karvasem on meri, seda suuremad on Katariina II meeste šansid võidukalt finišisse jõuda.
Mida karvasem on meri, seda suuremad on Katariina II meeste šansid võidukalt finišisse jõuda. Foto: Nikos Pantis

Juuli alguses Kreekas avamerepurjetamise ORC-klassi Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Katariina II tiimipealik Aivar Tuulberg nimetab tipptasemel purjetamist tehnikaspordiks, kus edu saavutamiseks kaasatakse suisa raketiteadust.

“Kõik minu senised jahid on saanud nime Katariina II ja selleks on mitu väga head põhjust,” selgitab Pärnu jahtklubi lipu all seilav kapten Aivar Tuulberg. “Kindlasti peab laeval olema naise nimi, sest laeva on ju sama kallis pidada kui naist. Mu noorim tütar Katariina ehk siis Katariina I fännab merd ja Rooma kaks on minu jaoks õnnelik number: esimene kaater, millega merd sõitma hakkasin, kandis nime Külli II ja temaga tulin igast olukorrast terve nahaga välja. Kui need nüüd kokku liita, tulebki Katariina II, kes oli väga kõva ja võimukas keisrinna. Näiteks nimel Katariina III ei oleks minu jaoks mingit tähendust. Seega polnud mul muid variante, ja kui võistlusametnikel tekivad probleemid, saavad nad jahte purjenumbri järgi eristada.”

Saatuslik kihlvedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles