Kauged külalised uudistasid Mereküla roosiaeda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteühingu Eesti 4H võõramaalastest külalistele rääkis Uulust, Merekülast ja roosiaia taastamisest Maritta Pirn (esiplaanil), kellele see oli inglise keeles esimene giidituur.
Noorteühingu Eesti 4H võõramaalastest külalistele rääkis Uulust, Merekülast ja roosiaia taastamisest Maritta Pirn (esiplaanil), kellele see oli inglise keeles esimene giidituur. Foto: Gertrud Alatare

Oma esimeseks giidituuriks valmistuv Maritta Pirn istus kummuli paati meenutavas varjualuses ja lehitses ingliskeelset teksti, et rääkida kaugetele külalistele Merekülast ja taastatud roosiaiast.

Lottemaal läks noorteühingu Eesti 4H korraldatavast rahvusvahelisest konverentsist osavõtjatel veidi kauem ja MTÜ Külaseltsi Pulverk juhatuse liikmed Marju Pulst, Reet Sai ja Henn Saar toetasid ennast vastavatud laulupeopingile.

Pingi seljatoe küljes on plaat kirjaga “Siin Roosiaias laulsid rahvuslikul ärkamisajal laulukoorid 1867, 1880, 1881, 1892”, massiivse puitpingi materjali annetas ettevõtja Peeter Henning ja jalapuhkamiskoha meisterdasid kohalikud mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles