Vene saatkond ei andnud riigikogusse kandideerijale viisat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Kremli taustal.
Venemaa lipp Kremli taustal. Foto: SCANPIX

Venemaa saatkond Eestis ei kommenteeri viisa andmisest keeldumist Tallinna Sadama nõukogu liikmele ja riigikogu valimistel roheliste nimekirjas kandideerivale Eerik-Niiles Krossile.

Venemaa saatkonna pressisekretär Maria Šustitskaja ütles, et saatkond viisa andmisest keeldumise põhjuseid ei kommenteeri ja see on rahvusvaheline praktika.

Venemaa saatkond ei andnud reedel viisat Tallinna Sadama nõukogu liikmele, riigikogu valimistel roheliste nimekirjas kandideerivale Krossile, kes pidi osalema sel nädalal Tallinna Sadama delegatsiooni koosseisus töövisiidil Moskvas.

Kross ütles reedel, et võtab saatkonna otsust komplimendina oma seni tehtud tööle, mida ta kavatseb jätkata. "Küllap olen Venemaa praegusele režiimile niivõrd ebasobiv isik, et nad ei tihka mind riiki lasta," lausus ta. "See ei tähenda, et ma hirmsasti tahaksin Venemaale minna, aga kuivõrd tegu on töövisiidiga, oleksin ma pidanud sellel osalema."

Tema sõnul on samas küsitav, kas sellised otsused aitavad kaasa Venemaa ja Euroopa Liidu vahelise viisavabaduse kehtestamisele, mida Venemaa taotleb.

Kross pidi enda sõnul osa võtma 25.-27. jaanuarini toimuvast Tallinna Sadama juhatuse ja nõukogu töövisiidist, kus kohtutakse võimalike äripartneritega.

Märtsis toimuvatel riigikogu valimistel kandideerib Kross parteitu kandidaadina Eestimaa Roheliste nimekirjas, kus ta on Pärnumaa valimisringkonnas esimesel ja üldnimekirjas teisel positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles