Pärnu linn tunnustab nelja inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna teenetemärk.
Pärnu linna teenetemärk. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu kavatseb anda linna vapimärgi Jaan Ennusele, Eino-Jüri Laarmannile ja Uno Kõresaarele ning linna teenetemärgi Helje Peetile.

Pärnu linnavolikogu arutab vapi- ja teenetemärkide andmist homsel istungil.

Jaan Ennusele on kavas vapimärk anda pikaajalise Pärnu linna heakorra tagamise, Lions klubi  Pärnu asutamise ning eeskujuks olemise eest.

Pikka aega Pärnu linna heakorra eest vastutanud Ennuse alustas oma teenistuskäiku Pärnu linna heakorra-kommunaali peainsenerina, on töötanud hijem Pärnu Kommunaalis ja Minu Vara Lääne töödejuhatajana. Alates 2006. aastast asus tööle ISSis. Ennuse on Lions klubi Pärnu asutajaliige.

„Nõukogude perioodil on inimestel meeles seik, kus kalmistute korrashoiul, mis kuulus kommunaali töökohustuste hulka, tehti Jaan Ennuse juhtimisel ja toetusel vaikselt korda ka selliste tol ajal põlu all olevate inimeste nagu Brackmann ning Böcke hauad. Paljud oleksid korrastamata jätmisel ilmselt ununenud,“ seisab vapimärgi andmise eelnõu seletuskirjas.

Eino-Jüri Laarmannile palutakse tunnustust avaldada panuse ja aastatepikkuse töö eest kodanikuühiskonna arendamise ning Pärnu linna infrastruktuuride rajamise eest.

Laarmann on olnud paljude projektide algatamise ja arendamise initsiaator. Peamiste näidetena on eelnõu seletuskirjas välja toodud Vallikääru jalakäijate sild, Jaansoni raja ajutine sild Niidu ojal, ringristmiku rajamine Kuninga tänava põhikooli juurde ehk nn Laarmanni ring, Raeküla linnaosa laste ja noorte mänguväljaku-sportimisplatsi korras hoidmine ning arendamine.

Samuti on Laarmann silma paistnud Raeküla linnaosa huvide eest seismisel. Ta on tegutsev Raeküla seltsis, mille juurde lõi ühe asutajana Pärnu vanaisade klubi.

AS Pärnu REVi juhatajale Uno Kõresaarele soovib linn vapimärgi anda pikaajalise panuse eest Pärnu ehitusvaldkonda.

AS Pärnu REV on 1944. aastal moodustatud Pärnu ehitus- ja remonttööde kontori õigusjärglane. Uno Kõresaar on ettevõtet juhtinud viimased 25 aastat. „Ettevõtte pikaaegse juhataja eestvedamisel on Pärnu REV linna ehitusmaastikul silma paistnud eduka ning pidevalt areneva ettevõttena,“ märgitakse eelnõu seletuskirjas.

Rahvatantsujuhti ja -edendajat Helje Peeti soovib linn tunnustada teenetemärgiga pikaajalise rahvakultuuri viljelemise eest ja seoses 75. sünnipäevaga.

Helje Peet on alates 1962. aastast juhendanud Pärnus arvukalt folkloori- ja rahvatansurühmasid. Siiani juhendab Peet Pärnu ingerisoomlaste kultuuriseltsi folkloorirühmi Kullermot, Mummot ja folkloorirühma Kaasike. Samuti on ta olnud Pärnumaa memme-taadi tantsupidude lavastaja ja tantsude looja.

Vapimärke on Pärnu linn andnud 1993. aastast 71 inimesele, teenetemärke 2007. aastast 35 inimesele. Linna kõrgeim tunnustus on aukodanikuks nimetamine, seni on seda tehtud kuuel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles