Rainer Vakra: Metsa koht ei ole elektrijaama hiidahjus

Rainer Vakra
, riigikogu keskkonnakomisjoni esimees, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Aasta alul andis valitsus tuliste vaidluste järel taas rohelise tule puidu põletamiseks Narva elektrijaamades. Nüüd on pall riigikogu väravas, parlament kujundab lõpliku seisukoha elektrituru seaduse menetlemise käigus. Seda otsust on lahatud nii- ja naapidi, toodud välja selle häid ja halbu külgi. Ühtpidi on selge, et see samm aitaks luua sektorisse uusi töökohti ja päästaks valeinvesteeringuid teinud Eesti Energia veelgi suuremast varade allahindamisest.

Et see mõjutab otseselt loodust, energeetikat ja inimesi, on põhjalikud debatid ja arutelud igati vajalikud. Elektrijaama ahjudes metsa põletamise küsimust käsitles riigikogu keskkonnakomisjon koos metsatööstuse ja Eesti Energia esindajate ning teadlastega.

Arutelu süvendas veendumust, et valitsusel tuleks oma otsus vähemalt osaliselt üle vaadata ja leppida kokku väiksemates põletusmahtudes ja/või leida lahendused, mis tagaksid ainult väheväärtusliku puidu ahju sattumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles