Laps võiks kanda rannas käepaela

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise ilusa kollakasoranži käepaela saab iga lapsevanem rannavalve staabist lapsele täiesti tasuta.
Sellise ilusa kollakasoranži käepaela saab iga lapsevanem rannavalve staabist lapsele täiesti tasuta. Foto: Gertrud Alatare

Üleeile registreeriti Pärnu rannas juulikuu soojarekordid: vesi 24, õhk 27 kraadi. Puhkajaid on sel nädalal G4Si vetelpäästjad loendanud iga päev 5000. Ühtegi suuremat õnnetust pole rannas juhtunud, kuid rannavalvurid tuletavad puhkajatele meelde, et klaastaaraga ei tohi randa tulla.

 Rekordpäev jääb 2. juulisse, mil rannas loeti kokku 5200 inimest, veetemperatuur oli 23 ja õhusooja 28 kraadi. “Õnneks on rannalised üha agaramalt hakanud oma lastele käepaelu küsima. Sellele kirjutab vanem telefoninumbri juhuks, kui laps peaks rahvamassi sees silmist kaduma, et lapse leidmisel saaks kiirelt vanemaga ühendust võtta,” rääkis randa turvava G4Si kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Vetelpäästjad meenutavad inimestele, et klaastaara on rannas keelatud. Sellest keelust üleastumisi on juuli esimese kolme nädalaga registreeritud 70. Arvatavalt klaasikildudest põhjustatud lõikehaavu on rannameedik pidanud sel perioodil tohterdama kuuel korral. Kokku on esmaabi antud 35 puhul, valdavalt marrastuste tõttu. Tõsisematest sündmustest meenub vetelpäästjatele juhtum 12. juulist, mil inimene sai rannas kiikudes peavigastuse ja tuli kiirabiga traumapunkti toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles