Galerii: Algas Weekend Festivali ala ehitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella seitsmest algas Pärnu rannas tihe töö selle nimel, et 4. augustil saaks alata Pärnumaa aasta suurim sündmus Weekend Festival Baltic.

Ettevõtmise pressiesindaja Gunnar Viese märkis veendumusega, et augustis teist korda Pärnus toimuv muusikapidu tuleb võrreldes eelmisega võimsam. Näiteks mulluse kolme lava asemel ehitavad töömehed neli lava. Selle põhjus on puhtpraktiline: esinejaid on rohkem.

Peale selle tuleb telk, kus eelmisel aastal asus nii-öelda teine lava, seekord suurem. "Seal mängivad nüüd bändid," täpsustas festivali pressiesindaja. Pealava juurde üles seatav LED-ekraan on kaks korda suurem kui eelmisel aastal.

Viese möönis, et festivali korraldajad on õppinud eelmise aasta kogemusest nii mõndagi. Ta täpsustas, et õpitu puudutab peamiselt ürituse korralduslikku poolt. "See on nagu Tallinna linn, mis ei saa iialgi valmis," selgitas ta. "Paratamatult vajab miski nii suurt üritust korraldades lihvimist."

Samal ajal usub Viese, et publikuni korraldajate viperused ei jõudnud. "Mina pole kordagi eelmise festivali kohta halba tagasisidet kuulnud," lausus ta.

Sama kehtib Viese sõnutsi esinejate kohta. "Kõik olid sillas," märkis rannapeo pressiesindaja. "Paljud neist on öelnud, et sellist paika nagu Pärnu rand ei ole kusagil mujal."

Viese tõi näite, et superstaarid Robin Schulz ja Felix Yaehn tegid eelmise festivali ajal Pärnu rannas üles võetud materjali põhjal oma videod. "Vaevalt nad seda teinud oleks, kui neile see koht ei meeldiks."

Viese tõi esile, et koostöö eri asutuste, näiteks politsei, päästeameti ja linnavalitsusega on tänavu märksa lihtsam. "Me ei pea enam tõestama, mis üritus see on ja kas me saame hakkama," selgitas ta. Lisades, et võib-olla oldi eelmisel aastal festivali korraldajate suhtes veidi umbusklikud. Nüüd tunnevad nad, et neid võetakse kui võrdväärset partnerit.

Festivaliala ehituseks toob Pärnu randa kraami ligemale 80 rekat. Viese ütles täpsuse huvides, et veoautod laekuvad randa ükshaaval. "Ei ole nii, et kõik 80 rekat on järsku samal ajal Tammsaare puiesteel," lausus ta naljatades. 

Festivalil on kolme päeva jooksul rakkes üle 1000 töötaja. Neile on abiks umbes 100 vabatahtlikku.

Peale lavade ja telkimisala ehitamise ning baaris ja piletikassas töötamise tuleb peo ajaks paigaldada umbes seitse kilomeetrit piirdeaeda ja üle 300 välikäimla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles