Pärnu Bay Golf Links pälvis mõjuka tunnustuse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Bay Golf Links klubihoone.
Pärnu Bay Golf Links klubihoone. Foto: Joosep Martinson

Ajakirja Golf Inc aasta klubihoone konkursil sai Pärnu Bay Golf Linksi klubi maja teise koha public-väljakute kategoorias.

Golf Inc on korraldanud seda konkurssi aastaid. "Kui nad käesoleval aastal taaskord konkursi välja kuulutasid, tekkis meil idee oma tegemisi veidi kaugematel turgudel tutvustada,“ rääkis Pärnu Bay Golf Linksi tegevjuht Marko Kaldoja. „Panime info kokku ja saatsime teele. Suur ja meeldiv oli meie üllatus, kui saime teada, et meid on ka tunnustatud."

Tegu on võistlusega Clubhouse of the Year ehk klubihoonete hindamisega. Arvestatakse nii arhitektuuri kui funktsionaalsust, keskkonnasäästlikkust kui muid näitajaid.

Ajakirjas märgiti ära nii Bay Golf Linksi hoone trendikas arhitektuur kui ajakohaste materjalide kasutamine interjööris. Esile tõsteti maja planeeringut, mis võimaldab vaateid igasse ilmakaarde, ja asjaolu, et sedavõrd modernse arhitektuuri toomine golfiväljakutele võib olla suunanäitaja ülejäänud väljakutele ja rajatavatele klubihoonetele.

"Seda hoonet plaanides pidasime silmas vana ja uue kombineerimist, et luua omamoodi harmoonia: golfi ajaloost ja traditsioonidest lähtuv links-väljak ühelt poolt ja moodne arhitektuur avarate ja mugavate ruumidega teiselt poolt," selgitas Kaldoja.

Tegevjuht lisas, et tunnustus on meeldiv kogu meeskonnale, kes projektiga on vaeva näinud.

"Hea on saada kinnitust ka rahvusvaheliselt, et meie valitud suund kõnetab,“ ütles Kaldoja. „Täname nii arhitektuuribüroo Arhitekt 11 kollektiivi kui Eston Ehituse meeskonda väljakutse vastuvõtmise ja teostuse eest! Ühtlasi annab tunnustus hea sõnumi külastajatele ja golfimängijatele, et peale maailmatasemel golfiväljakule on põhjust arhitektuuri nautima tulla."

Golf Inc Magazine on Põhja-Ameerika hinnatud golfiväljaanne, mis levib mujalgi maailmas. Nii jõuab info Eestist kui golfiriigist kaugemalegi. Ajakiri korraldab igal aastal konverentsi golfisektori asjatundjatele. Kõnealuse konkursi auhinnad antakse üle just sel kokkusaamisel käesoleva aasta septembris.

Tunnustava artikliga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles