Kurjategijad lohistasid ohvreid köiega auto järel (2)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Korduvalt kriminaalkorras süüdi mõistetud mehed said taaskord Pärnu maakohtus karistada eri kuritegude eest, sealhulgas lohistasid nad mitut ohvrit köiega auto taga.

Vendi, 25aastast Renot ja 29aastast Tamot, on karistatud nii kaklemiste, röövimiste kui varguste eest, kuid vangistus pole nende teguviise muutnud. 

Tamo, keda viiel korral kriminaalkorras karistatud, ründas süüdistuse kohaselt Pärnu linnas Tervise sanatooriumi juures meest, kellel oli kaasas sülearvuti kott. Koos kohtu tuvastamata kaaslasega läks Tamo vastutulijale kallale. Mehed peksid ohvrit rusikaga näkku ja kui veel too maas vedeles, lõid teda jalgadega edasi. Kõike selleks, et kannatanult ära võtta 400 eurot väärt rüperaal.

Eelnimetatud kahe vennaga koos oli kohtu all 36aastane Marek, keda varem on karistatud kolm korda purjus peaga autojuhtimise eest. 

Tunamullu juunis peksid Marek, Reno ja Tamo Tõstamaa vallas kaht ohvrit korduvalt, appi võeti jalad ja näiteks veljevõti. Kõige tipuks seoti üks ohvritest kaelapidi köiega auto külge ja lohistati teda teel umbes 100 meetrit. Teine mees seoti köiega kinni jalgupidi ja tedagi tabas sama saatus. Ohvritel murdus mitu luud ja nad olid üle kere muljutud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnutsi olid kannatanud ja kurjategijad üksteisele tuttavad.

Osalus võikas kuriteos Marekit trellide taha ei saatnud. Ta sai karistuseks aasta vangistust tingimisi, kolmeaastase katseajaga. Renole mõisteti aasta ja kuue kuu pikkune reaalne vangistus.

Seaduste järgi katab suurem karistus kergema, seega sai Tamo puhul määravaks hoopis esmalt mainitud röövimine, mistõttu Pärnu maakohus mõistis talle kolm aastat ja kuus kuud reaalset vangistust. Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles