Eestimaa Looduse fond kutsub Nedremale heinale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasematel aastatel on ELFi suvetalgutel paljudel osalistel tulnud värskendada vikatiga heina niitmise oskusi.
Varasematel aastatel on ELFi suvetalgutel paljudel osalistel tulnud värskendada vikatiga heina niitmise oskusi. Foto: Ants Liigus

Eestimaa Looduse fond (ELF) kutsub kõiki huvilisi 11.–14. augustini toimuvasse suvekooli Eesti suurimal puisniidul Nedremal, kus hakatakse vanade kommete kohaselt hobustega heina niitma. Ühtlasi ootavad osalejaid mitu põnevat õpituba, ööülikooli loeng Rein Maraniga ja pärimusmuusika. Süüa pakub Punase Raamatu restoran.

ELFi talgute suvekool toob kokku looduse ja pärandkultuuri. “Teeme heina Eesti suurimal puisniidul nagu ennevanasti. Vikatitöös aitab selgust saada Avo Rosenvald,” rääkis ELFi infojuht Piret Väinsalu.

“Puisniidust kui erilisest kooslusest räägime taimeökoloog Jaak-Albert Metsojaga. Sellest, kuidas hobusega tööd tehti ja tehakse, saavad talgulised ülevaate Vello Tamme juhendamisel. Loomulikult kaasame hobuse heinateoks ka päriselt,” lisas ta. Nedrema kandi looduse ja kultuuripärandiga tutvumiseks viib huvilised pühapäeva hommikul retkele kohalik talupidaja Urmas Vahur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles