Ratastooliinimene ei saa loota ühistranspordile

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna kaldteega bussi ei tulnud, sõitis Jüri Lehtmets Pärnu haiglast kesklinna oma ratastooliga.
Kuna kaldteega bussi ei tulnud, sõitis Jüri Lehtmets Pärnu haiglast kesklinna oma ratastooliga. Foto: mailis ollino

Pärnusse taastusravile tulnud puudega mees pidi läbima kilomeetreid ratastooliga, sest ei pääsenud bussile. “Kurvastusega avastasin, et osal madalapõhjalistel bussidel puudub kaldtee,” tõdeb ta.

“Kuna olen Tallinnas aktiivne madalapõhjaliste ühissõidukite kasutaja, lootsin sellele võimalusele ka Pärnus,” räägib elektriratastoolis Jüri Lehtmets, kes taastusravi pärast kümme päeva suvepealinnas peatus.

Lehtmetsale oli teada, et haigla ja kesklinna vahet sõitvad 14. liini bussid on madala põhjaga. “Kahjuks ei taibanud mina ega Pärnu haigla töötajad küsida, kas kõigisse bussidesse viib kaldtee,” kõneles ta probleemist, mis ilmnes, kui ta esimese päeva õhtul haiglast sööma sõita tahtis. “Buss oli küll madalapõhjaline, aga kaldteeta, mistõttu pidin soovist Pärnus ühistransporti proovida loobuma.” Nii tuli tal kuuekilomeetrine teekond ette võtta elektriratastooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles