Pärnu valmistub ranna rajooni tänavaid sulgema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval Pärnus algava Weekend Festival Balticu tõttu suletakse suur osa ranna rajooni tänavatest liiklusele.
Neljapäeval Pärnus algava Weekend Festival Balticu tõttu suletakse suur osa ranna rajooni tänavatest liiklusele. Foto: Gertrud Alatare/

Neljapäeval Pärnus algava Weekend Festival Balticu tõttu suletakse suur osa ranna rajooni tänavatest liiklusele. Päästjad panevad liiklejatele südamele, et nad jälgiksid liiklustakistuse vältimiseks ajutisi reegleid.

Ehkki ajutised liiklusmärgid on tänavate ääres juba praegu, muutub liiklus- ja parkimiskord ranna rajoonis alates neljapäeva hommikust.

Festivali ajal on ranna rajoonis liiklemine piiratud, kuid kohalikud elanikud ja ühissõidukid pääsevad läbi nagu igal teisel päeval.

Kaardil nähtavad liikluskorralduse muudatused hakkavad kehtima neljapäeval kell 9 ja on jõus pühapäeval kella 3ni.

Foto: Pärnu linnavalitsus

Võrreldes eelmise aastaga on Weekend Festival Balticu ajal tänavu peatumise ja parkimise keeluala laienenud Karusselli ja Aisa tänavale.

Supeluse tänav jääb toidufestivali tõttu suletuks pühapäeva õhtuni.

Kohalikud elanikud pääsevad tänavate sulgemise ajal oma kinnistule ligi eriloaga.

Tänavate sulgemise ajal tohivad elanikud parkida vaid oma kinnistu hoovis. Kõik tänavatel seisvad autod teisaldatakse.

Ajutise liikluskorralduse ajal on Tammsaare puiestee merepoolne suund avatud vaid ühistranspordile, erilubadega autodele ja kohalikele elanikele, Tammsaare puiestee teine suund on sel perioodil kahesuunaline.

Liikluspiirangute tõttu soovitab Lääne päästekeskus festivalile, Pärnu randa ja kesklinna tulla sellel perioodil pigem jalgsi, ühissõiduki või rattaga. "Kui siiski peate vajalikuks oma autot enda läheduses hoida, tehke seda nii, nagu korraldajad on ette näinud," ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais.

Kais märkis, et kindlasti mõjutab festivaliks linna sõitnud rahvamass ja tavalisest suurem sõidukite arv operatiivteenistuse reageerimisvõimet.

"Igasugune liiklustakistus, näiteks valesti parkivad autod, jalakäijad sõiduteel, aeglustab operatiivsõidukite kiirust ja võib pikeneda päästjate kannatanuni jõudmise aeg. Seega on oluline, et järgitaks nii liiklus- kui parkimiskorraldust," kinnitas Kais.

Foto: Weekend Festival

Lääne päästekeskuse pressiesindaja rõhutas, et ajutiselt muudetud liiklus- ja parkimiskorralduses on arvestatud niigi miinimumtingimusi, seega ei ole mõtet korraldusest üle astuda ega mõelda, et "ah, küll nad mahuvad ikka". "Mõelda tuleb sellelegi, et teiste mõttekäik võib olla samasugune. Nii tekivadki olukorrad, kus abivajajad võivad jääda hätta," lausus Kais.

Korraldusmeeskond soovitab jätta auto festivali ametlikesse parklatesse.

Foto: Gertrud Alatare/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles