Väike kärbsepüüdja täidab metsad lauluga

Karl Adami
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-kärbsenäpp.
Väike-kärbsenäpp. Foto: Karl Adami

Eesti loodus ei väsi mind üllatamast. Mida rohkem õpin liike eristama ja tundma, seda rohkem neid tundub leiduvat. Ainuüksi tiivulisi on meil kohatud üle kolmesaja liigi, paljud neist pesitsevad siin. Suitsupääsukest, harakat ja hallvarest tunnevad tõenäoliselt paljud, kuid mida varjulisema eluviisiga on lind, seda vähem teda tuntakse. Nii on ka väike-kärbsenäpiga, kelle olemasolust pole tõenäoliselt paljudel aimugi.

Mina kuulsin väike-kärbsenäpist mõni aasta tagasi, kui enamik Eestimaa tiivulisi oli mulle tuttavad. Kuulsin, et mõnda väike-kärbsenäppi, kel varem oli nimeks väiketikk, on kohatud minu naabruses, Vändra vallas Kurgja ja Mädara külas.

Alustasin järgmisel aastal otsinguid ja endagi üllatuseks õnnestus toomingate õitsemise paiku leida esimene laulev isaslind, suisa kodukülas. Mõni päev hiljem selgus, et lauljaid oli ümbruses veel, koguni neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles