Festivali algus- ja lõpupäevaks on välja müüdud kolmveerand bussipiletitest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam.
Pärnu bussijaam. Foto: Urmas Luik

Neil, kel plaan neljapäeval bussiga Pärnusse tantsumuusikafestivalile sõita ja pühapäeval tagasi Tallinna suunduda, tasub kiirustada, sest ligemale kolmveerand piletitest on praeguseks välja müüdud.

Täpsemalt on 69 protsenti kõigist neljapäeval, 4. augustil Tallinnast Pärnu sõitvatest bussidest välja müüdud, sest just homme saab avapaugu Weekend Festival ja seepärast on hüppeliselt suurenenud sõitjate hulk. 20 bussireisi 29st on välja müüdud ja pileteid leiab veel vaid pärastlõunastele bussidele väljumisega kella 16st.

Ettenägelikumad Pärnu väisajad on juba mõelnud tagasisõidu pealegi, pühapäeva, 7. augusti bussid on samuti juba rahvast pungil. 63 protsenti kõikidest Pärnu–Tallinna bussidest on välja müüdud ja saadaval on veel vaid keskmisest kallimate marsruutide busside pileteid.

Ülikoolilinna Tartu ja Pärnu vaheline bussiliikluski on silmanähtavalt elavnenud. Tartu–Pärnu suunal on neljapäevastest bussidest välja müüdud pool, kuid pühapäeval tagasisõitmine ei tohiks probleemiks kujuneda. Pärnu–Tartu liinil on pileteid saada pea kõikidele väljumistele (v.a kell 12.15 Tartu suunduv buss).

Enamik busse, mis korraldavad reisijatevedu Tartu ja Pärnu vahel, teevad peatusi ka Viljandis, seega on folgilinna elanikel Pärnusse saamisega samas seisud nagu tartlastel.

Kel pole tahtmist bussiga sõita, võib alati otsustada rongi kasuks. Sealjuures tuleb aga silmas pidada, et eelmüügist väikese soodustusega ostetavad esimese klassi piletid on neljapäevaks välja müüdud. Küll saab rongist ja veebistki endale tavakoha pileti soetada. 

Weekendi päevadel (nagu ülejäänud suve jooksul) sõidab rong Tallinna–Pärnu–Tallinna vahet kolmel korral. "Festivalipäevadel teenindavad reisijaid üldiselt 161 istekohaga rongid," märkis Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

"Weekend Festivali ajal on sõitjaid rongides tavapärasest enam, seda näitab neljapäevaste ja pühapäevaste reiside esimese klassi kohtade väljamüümine juba praeguseks," tõdes Vahtrik.

Samuti on kõigil suvepealinna kippujatel võimalik kasutada reisijagamisteenust. Facebooki kommuunis Pärnu–Tallinn–Pärnu, kus viiakse omavahel kokku sõidukijuhid ja reisihuvilised, käib vilgas elu. Seal otsitakse ja pakutakse "sõbratransporti" saabuva nädalavahetuse kõigiks päevadeks. Sõiduhinnad algavad endiselt viiest eurost.

Eriti kasumlik on eesseisev nädalalõpp Lux Expressile, mille teenust paistavad reisijad meelsasti eelistavat. Bussifirmal on õnnestunud välja müüa kõik neljapäevased ja pühapäevased reisibussid Pärnu-Tallinn-Pärnu suunal.

"Augustikuu on Pärnu liinil olnud üleüldse kõige reisijate rohkem, kasv oli lausa plahvatuslik," räägib Lux Expressi turundusjuht Sander Lõhmus. "Me oleme augustis pannud iga päev mõlemale marsruudile kaks lisareisi ning kokku teeme nädalas 78 lisareisi Tartu ja Pärnu peale kokku," selgitab mees bussigraafiku tihendamist.

Lõhmuse sõnul oldi kasvava nõudlusega arvestatud ning on näha, et praegu on bussiliikluses lisareise tarvis. Mehe hinnangul on Lux Expressi suurim tugevus mugavus ning liinivõrgutihedus. "Lisada veel soodne noortehind ja dünaamilised alghinnad ja ongi hea teenus, mida inimesed kasutada soovivad," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles