Keith Luur on MMi avapäeva järel viies

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Luur.
Keith Luur. Foto: Egon Ligi

Saaremaal Roomassaares SRC Zoom8 klassi maailmameistrivõistluste avapäeva lõpetas eestlastest kõrgeimal, viiendal kohal Keith Luur Pärnu jahtklubist, liidrina jätkavad soomlased.

Kui teisipäevases proovisõidus puhus tugev tuul, mis korraldajate teatel pani võistlejad juba enne startide algust proovile, siis kolmapäeval peeti kolm võistlussõitu päikeselise ilma ja purjetamiseks väga soodsa ühtlase läänetuulega.

Päike paistis kõige lahkemalt soomlastele: põhjanaabritel õnnestus avapäeval minna juhtima nii poiste kui tüdrukute arvestuses. Soome purjetajate treener Ian Rindell märkis, et soomlastel on tõesti tugevaid Zoom8 purjetajaid ja tavaliselt võistleb Soomes selles klassis 30–40 noort.

MMi esimese kolme võistlussõidu kokkuvõttes olid poistest parimad soomlased Ilari Muhonen ja Lucas Karlemo, kolmandana lõpetas avapäeva Oliver Ørting Taanist. Liidriks kerkinud Muhonen on küll Optimist- klassis Põhjamaade meister, kuid Zoom8ga sõidab esimest hooaega. Tüdrukute arvestuses kerkisid avapäeval esikolmikusse kolm Soome purjetajat: Cecilia Dahlberg, Emma Grönblom ja Sofia Tynkkynen.

Eestlastest on avapäeva järel kõige kõrgematel kohtadel mullune Euroopa meister Keith Luur viienda ja Mari-Ann Raud 12ndana. Kahe aasta tagune Euroopa meister ja mullune MMi pronksmedalist Jakob Haud (Rein Ottosoni purjespordikool) asub kolme sõidu järel 22. kohal ja mullusel MMil hõbemedali võitnud Marie Pihlas (Saaremaa Merispordi selts) on 18. kohal. Eestlasi võistleb MMil kokku 32.

Kuressaare lähistel Roomassaares toimuvatest SRC Zoom8 klassi MMist võtab osa 120 purjetajat mitmelt kontinendilt. See on esimene kord Eesti ajaloos, kui mõne spordiala maailmameister kroonitakse Saaremaal. Võistlused lõpevad homme, 6. augustil viimaste sõitude ja autasustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles