Jevgeni Ossinovski: Laste võrdsed võimalused on tuleviku võti

Jevgeni Ossinovski
, SDE esimees, tervise- ja tööminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: PP

Tunnen siirast heameelt, et sotsiaaldemokraatide survel juba eelmises valitsuses alustatud ja nüüd lõpule viidav laste ja perede toetamise reform on praeguse valitsuse suurim õnnestumine. Tegu on suurima Eesti perede toimetulekut parandava reformiga viimase 25 aasta jooksul, mille eesmärk on tagada senisest võrdsemad võimalused tuhandetele lastele ja aidata kaasa sellele, et meie iga järgmine põlvkond oleks eelmisest edukam.

Pelgalt viis aastat tagasi, aastal 2011, läksime riigikogu valimistele lubadusega kolmekordistada lapsetoetus. Mäletatavasti oli see summa, mida riik maksis igale lapsele kuni 19aastaseks saamiseni, püsinud kaua aastaid 300 krooni ehk 19 euro ligi. See number oli seda naeruväärsem, et näiteks riigieelarve oli jõudnud selle kümmekonna aastaga kolmekordistuda. Samal ajal maksti kõrgepalgalistele lapsevanematele vanemahüvitist ülemmääraga üle 2000 euro.

Ütlesime selge häälega juba toona, et selline proportsioon on Eesti valitsuse häbiplekk. Suhtelises vaesuses elas ligemale viiendik meie lastest. Seega elas vaesuses või vaesusriskis umbes 63 000 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles