Kalev Vilgats: Ühinemise unetus

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Urmas Luik

Paistab, et haldusreformiga on Pärnumaal kõik hästi. Ei kippu ega kõppu, keegi ei vaidle ega arutle. Kes kahtlevadki, hoiavad oma arvamuse enda teada: niikuinii tehakse ära. 2017. aasta sügisel peavad kohalikud valimised toimuma juba muudetud haldusjaotuse järgi.

Erakonnad, mis tahavad uues halduskorralduses võimule jääda, peavad aegsasti hakkama kaaluma, kuidas valijat oma leeri meelitada.

Otsisin veel kord välja Pärnumaa omavalitsuste ühinemiste koordinaatori Margit Suhhostavetsi artikli “Neli ühinemist Pärnumaal” (PP 29.06.2016), et natuke mõtet teritada. Võtame vaatluse alla kõige suurema ühinemise ehk selle, mis peaks toimuma Pärnu ümber. Artiklist saame teada, et ümarlauas on kokku lepitud uue volikogu arvuline koosseis – 43 volinikku ja valimisringkondi tuleb kaks: Pärnu linn ja ühinevad vallad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles