Uudne pereteraapia paneb vajadusel teretamagi (1)

Silja Joon
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Oleme seal, kus on raskustes noor ja tema pere,” märgivad pereterapeudid Malle Ellam (vasakul), Kaire Cocker ja Karin Luts.
“Oleme seal, kus on raskustes noor ja tema pere,” märgivad pereterapeudid Malle Ellam (vasakul), Kaire Cocker ja Karin Luts. Foto: Gertrud Alatare

Eelmisel aastal Pärnusse jõudnud uudne pereteraapia on maailmas muutnud paljude probleemsete teismeliste saatust. Eestiski on esimesed tulemused käes.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse üksuse projektijuhina töötaval ja mitmedimensioonilise pereteraapia (MDFT) rakendamist koordineerival Monika Toigeril on tuua hea näide teraapia praktiseerimisest Eestis.

Jutt käib kahest teismelisest, kelle paturegister järjest suurenes: koolist puudumised, kõurikute tembud, korrarikkumised. Ühe pere lapse puhul alustati MDFT-teraapiat, teine sinna kahjuks ei pääsenud, sest kohtade arv oli piiratud. Tema läbis klassikalise nõustamisteenuse. Poole aasta möödudes oli esimese lapse probleemkäitumine muutunud, ta saab koolis paremini hakkama. Klassikalise nõustamise läbinud laps oli endiselt probleemide puntras. Kui tal aga õnnestus saada MDFT pereteraapiasse, olid juba paari kuu pärast tema käitumises tajutavad muutused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles