Augustiunetus keskendub taaskasutusele

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali kuulutavad traditsiooniliselt avatuks härrad August ja Unetus.
Festivali kuulutavad traditsiooniliselt avatuks härrad August ja Unetus. Foto: Mehis Palotu

Laupäeval vallutab Pärnu Supeluse tänava piirkonna festival Augustiunetus, mis tänavu ärgitab nii kauplejaid kui külastajaid mõtlema loodussõbralikkusele, taas- ja uuskasutusele.

Festivali eestvedajate arvates tähendab suurürituste korraldamine peale programmi paikapanemise ja rahastuse leidmise suurt vastutust keskkonna eest: kuna Supeluse tänavalt on viimaste aastate Augustiunetuste ajal läbi käinud ligemale 10 000 inimest, tuleb paratamatult mõelda, kas ja kui palju tekib prügi, müra ja muud reostust.

“Soovisime olukorda lahendada nii, et inimesed võtaksid vastutuse selle eest, kuidas nad suurüritusel käituvad ja toimetavad,” rääkis festivali üldjuhtimise eest vastutav Gea Kammer. “Oleme seekord kõikide kaasalööjate seas kohvikupidajatest kauplejateni teinud eeltööd, et nad oma tegevuses kasutaksid võimalikult palju loodust säästvaid materjale ja abivahendeid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles