Menuka Warholi näituse viimased päevad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus „Andy Warhol: Elu pärast supipurki / filmid, videokunst ja installatsioonid 1963–1986“.
Näitus „Andy Warhol: Elu pärast supipurki / filmid, videokunst ja installatsioonid 1963–1986“. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muuseumis publikurekordeid püstitanud menukas suvenäitus “Andy Warhol: elu pärast supipurki. Filmid, videokunst ja installatsioonid 1963–1986” on avatud viimast nädalat. Neljapäeval ja reedel teevad huvilistele näitusel ringkäigu kuraatorid Marian Kivila ja Sandra Jõgeva, kes selgitavad Warholi audiovisuaalse loomingu tagamaid ja popkunstniku suuri ambitsioone seoses Ameerika telemaastiku vallutamise ja popkultuuri kujundamisega.

Möödunud sajandi legendaarseim popkunstnik Warhol, kes on tuttav eelkõige Campbelli supipurkide või Marilyn Monroe ikoone kujutavate seeriate kaudu, teatas 1966. aastal, et on teinud maalikunstiga lõpparve ja pühendab oma edasise karjääri filmile. 1960ndate teisest poolest alates hõivasidki tema loomingus lõviosa filmid, videokunst ja installatsioonid.

Pärnu muuseumis eksponeeritu fookus ongi seatud Warholi audiovisuaalsele kunstile ja Warholile kui lääne eksperimentaalkino pioneerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles