„Perekonnavalede” rahvusvaheline esilinastus tuleb Koreas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa "Perekonnavalede" stseene on filmitud Pärnus.
Suur osa "Perekonnavalede" stseene on filmitud Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Valentini Kuigi ja Manfred Vainokivi filmi "Perekonnavaled" rahvusvaheline esilinastus toimub Kesk-Korea muusika- ja filmifestivalil.

Suuresti Pärnus filmitud ja selle aasta märtsis Eesti kinodesse jõudnud Valentin Kuigi ja Manfred Vainokivi muusikaline draama "Perekonnavaled" valiti Jecheoni rahvusvahelise muusika- ja filmifestivali võistlusprogrammi. 

Tegemist on filmi rahvusvahelise esilinastusega. Festival kestab 11.-16. augustini, "Perekonnavaled" linastub 13. ja 14. augustil.

"Perekonnavalede” tegevus toimub linnas, kus on professionaalne sümfooniaorkester, mille eesotsas seisab autoritaarne ja kindla käega dirigent Paul Levald, kes juba aastaid on ohjanud nii orkestrit kui suhteid oma peres. 

Dramaatiliste sündmuste tõttu tuleb Pauli tütremehel Egon Reil ootamatult juhtimine üle võtta. Peale orkestrisiseste pingete pärandab äi Egonile koos dirigendikepi, võimu ja vastutusega enda keerulise minevikuga seotud saladused ja kohustused. Vanadest valedest kasvavad uued ja ühel hetkel Egon mõistab, et tõe väljatulek tooks kaasa kaose.

Filmis mängivad Tambet Tuisk, Eva Koldits, Ülle Kaljuste, Roman Baskin, Janika Arum ja teised.

2005. aastal asutatud Jecheoni rahvusvahelise muusika- ja filmifestivali eesmärk on olla ühtaegu nii kaunil maastikul filmipidu kui virgutav muusikaüritus, mis pakub midagi igale generatsioonile ja maitsele.

Jecheon asub Chungcheongbuki provintsis Kesk-Koreas. Linna tuntuim vaatamisväärsus on Cheongpung-ho järv, mis võlub turiste oma loomuliku iluga ja meenutab traditsioonilisi Korea maastikumaale.

"World Music Film Today", festivali ainus võistluskategooria, esitleb sel aastal filme kogu maailmast. Žürii annab tänapäeva muusikaga seotud, kuid žanrilt piiritlemata valikus kahele silmapaistvale filmile välja peaauhinna ja oma eriauhinna. Muud kategooriad tutvustavad muusikakino aspekte ja Cheongpungi järve kaldail korraldatakse vabaõhukontserte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles