Hobused hoiavad inimesi maal ja mehed naiste juures

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kallaste koos noorima poja Karliga tõi tallist Tori tõugu kolmeaastase täku Aldermanni ja ütles, et tema arvates võiks Tori hobuse aretus liikuda just sellise välimiku suunas. Hobusel on hea veotahe ning ta sobib suurepäraselt ratsutamisekski.
Andres Kallaste koos noorima poja Karliga tõi tallist Tori tõugu kolmeaastase täku Aldermanni ja ütles, et tema arvates võiks Tori hobuse aretus liikuda just sellise välimiku suunas. Hobusel on hea veotahe ning ta sobib suurepäraselt ratsutamisekski. Foto: Gertrud Alatare

Pärnumaa populaarseimaks põllumeheks valiti tänavu Andres Kallaste. Aja märk või mitte, aga kuldaväärt põllumeeste sõelale jäi sedakorda hobusekasvataja, mitte agronoom või piimakarjapidaja.

Kallaste on öelnud, et Eestis jäid hobused kollektiviseerimise järel ja sovhooside-kolhooside võidukäigu ajal aastail 1960–1980 ellu ainult tänu talujuurtega meestele ja naistele, kes ei kujutanud maaelu hobuseta ette.

“Tänapäevalgi peaks talus vähemalt üks hobune olema, isegi kui teda peetakse ainult ilu pärast lemmikloomana,” ütles suurema osa töömeheelust hobustega tegelnud mees. “Kui hobune on majapidamises, ei lähe noored sellest majast nii kergesti linna ega naised meestest lahku. Hobune hoiab inimesi maaelu küljes kinni.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles