Juhtkiri: Pidevad pilved Esplanaadi kohal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Augustis kipuvad üle taeva sõudma tumedad pilved, mis võib küll veidi tuska teha, aga ometi hajuvad pilved kord ja teevad ruumi nii selgetele talveilmadele kui helgele kevadele ja uuele ilusale suvele. Pärnu uue kunsti muuseumi kohalt ei kipu tumedad pilved seevastu ühelgi aastaajal kaduma. Kümmekonna aasta eest need tekkisid, jäid ja kliima paranemist loota ei ole.

Ajaleht Postimees kirjutas, et Esplanaadi 10 legendaarse parteimaja ja hilisema kunstihalli nüüdne omanik, Aleksei Kolesnikovi osalusega Novira Capitali tütarfirma, peab plaani hoone lammutada ja rajada krundile neli mitme korteriga villat. Uue kunsti muuseumi ähvardab seega taas koduta jäämine.

Hoolimata emotsioonidest ja kui tahes suurest soovist kaitsta kunsti ja kultuuri tuleb taaskord tõdeda, et olukord on trööstitult halb. Esplanaadi 10 on vana, lagunenud ja kole maja. Selle ümber – nii Esplanaadi kui Pärna tänaval – on ranna rajooni sobivad elamud ja villad järjest ilusa ilme saanud või seda omandamas. Nõnda ei sobi parteimaja sinna kuidagi, olgugi et see sai vahepeal juurde väikese, moodsama klaasist osa kunsti eksponeerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles