Saagikoristaja tahab taevakraanid kinni keerata

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Hernest saab koristada ainult kuiva ilmaga,” ütles OÜ Helgi ja Pojad juhatuse liige Mihkel Vainula, veeretades peopesal sordi “Astronaute” krõbekuivi teri.
“Hernest saab koristada ainult kuiva ilmaga,” ütles OÜ Helgi ja Pojad juhatuse liige Mihkel Vainula, veeretades peopesal sordi “Astronaute” krõbekuivi teri. Foto: Mailiis Ollino

Lõikuskuu sajused ilmad teevad tera- ja kaunviljade koristajatele tuska, langema hakkab taliviljade kvaliteet ja selle võrra võib väheneda nende müügihind.

Vändra osaühingus on koristada veel kaks kolmandikku teraviljast ja põllumajandusettevõtte agronoom Jaan Toobal on mures, sest pikaks veniv lõikusaeg kahandab rukki ja talinisu headust ning selle eest ei saa enam loodetud hinda.

Saagikus ei kannata mulluse suvega võrdlust välja, rukki keskmine saagikus aidakaalus oli koristatud pinnalt kolm ja pool tonni hektarilt, tunamullu andis rukis Vändra mail vastu isegi üheksa tonni hektarilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles