Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa tulevad Pärnus taas korvpalliplatsile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe tõmbab taas derssi selga, ketsid jalga ja hakkb Pärnus korve jahtima.
Gert Kullamäe tõmbab taas derssi selga, ketsid jalga ja hakkb Pärnus korve jahtima. Foto: Turundustugi

Eesti korvpallilegendid Gert Kullamäe, Aivar Kuusmaa ja Ivo Saksakulm astuvad nädalavahetusel Pärnus rahvusvahelisel korvpalliturniiril Sunset Cup taas korvpalliväljakule.

Laupäeval ja pühapäeval toimuv Sunset Cup meelitab peale tuntud eestlaste kohale nimekad Leedu ja Läti mängijad. Sunseti meeskonda esindavad Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa, Pärnu kodumeeskonna eest võitlevad Mait Käbin ja Ivo Saksakulm. Leedulaste võistkonnas saab näha Evaldas Jocyst, kes lõpetas profikarjääri alles paar aastat tagasi.

Endised staarmängijad Kuusmaa ja Kullamäe meelitati Pärnusse juba paar aastat tagasi, et tugevdada amatööridest koosnevat Sunseti võistkonda. Gert Kullamäe lubab selga tõmmata kossuvormi ja astuda mänguplatsile, Aivar Kuusmaa aga naudib võimalust juhendada Gert Kullamäed treeneri rollis.

Pärnu võistkonna eest jooksevad platsile Mait Käbin, Ivo Saksakulm ja Jüri Metsaorg. Saksakulm on kutsutud võistkonda tugevdama, koos on saavutatud sel aastal ESBA seenioride Euroopa meistrivõistluste hõbe. Saksakulmule kuulub palju tiitleid, põnevaim neist vahest 1991. aastal saavutatud Nõukogude Liidu meistrivõistluste kuldmedal. 

Ribi võistkonnas saab näha Andrus Renterit,  kelle käes on 18 aastat olnud Eesti blokirekord – kaheksa blokki ühe mängu jooksul. Üle lõi selle 2. mail 2013 alles Bamba Fall.

Nimekatest naistest on taas väljakule astumas Sirje Kikas ja Ülle Järv koos sel aastal FIMBA seenioride Euroopa meistrivõistlustel ajaloo esimese kulla Eestile toonud võiskonnaga. Väljakul saab näha ka Kai Lassi, Gerly Kostlat, Laina Kaarma-Mesilat ja teisi korvpallisõpradele teada-tuntud nimesid. Naiskonnad selgitavad Sunset Cupile välja ka Eesti meistri.

Kokku osaleb Sunst Cupil 24 võistkonda Eestist, Lätist ja Leedust.

Korvpallilahingud toimuvad laupäeval Pärnu spordihallis. Autasustamine on pühapäeva keskpäeval rannas Sunseti terrassil, sellele järgnevalt selgitatakse osavaimad välja rannamängudes: nooleviskes, rannavõrkpallis ja viskevõistluses.

Viskevõistluses lähevad ka sel aastal tiitlit püüdma Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe. Seni ei ole see neil õnnestunud, kahel aastal on suurima skoori saanud nimekate viskemeeste ees Kuuno Toming. Viskevõistlus toimub rannas lastele-noortelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles