Sri Lanka kunstnik õpetas Kihnus lastele batikat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lankast pärit batikakunstnik Noble Mendis näitas Kihnus kaasavõetud tekstiilimaale ja rääkis nendel kujutatu tähendusest.
Sri Lankast pärit batikakunstnik Noble Mendis näitas Kihnus kaasavõetud tekstiilimaale ja rääkis nendel kujutatu tähendusest. Foto: Silvia Paluoja

Kihnut külastas ootamatu ja eksootiline külaline Sri Lankalt, rahvusvaheliselt tuntud batikakunstnik Noble Mendis, kes õpetas pillilaagri lastele batikat kui tekstiilikunsti tehnikat – riidemaalide tegemist.

Pillilaagri laste ja nende juhendajate kontserdist oli Mendis vaimustuses, elas sellele täiest hingest kaasa ja oli õnnelik võimaluse üle kuulata pärimusmuusikat.

Esimest korda Eestit külastanud srilankalase tõi saarele Kihnu kunstilaagrite peakunstnik Jaak Visnap, kes kohtus temaga pealinnas Leonhard Lapini näituse avamisel. Visnapi jutu järgi tajus ta Mendisega vesteldes, et kahel saarel on ühesugused värvid, ja järeldas, et loovusalgegi on inimkonnal üks. Nii tegi Visnap kaugele külalisele ettepaneku sõita Kihnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles