Kihnu pillilaagris kõlas “Laulude saare” esmaesitus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvilisi joogitopse saab kasutada muusika tegemisel, tõendasid Kihnu suvises pillilaagris osalejad, kellele “Topsiloo” õpetas selgeks Kielist pärit juhendaja Erhard Ohlhoff. Esinemist takseeris lähedalt ehedas Kihnu riides tüdruk, ilmselt tulevane pärimusmuusik.
Värvilisi joogitopse saab kasutada muusika tegemisel, tõendasid Kihnu suvises pillilaagris osalejad, kellele “Topsiloo” õpetas selgeks Kielist pärit juhendaja Erhard Ohlhoff. Esinemist takseeris lähedalt ehedas Kihnu riides tüdruk, ilmselt tulevane pärimusmuusik. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu üheksas suvine pillilaager läheb ajalukku “Laulude saare” esmaettekandega, kas sellest Helle Kirsi sõnadele loodud laulust kujuneb Kihnu uus hümn, näitab aeg.

Metsamaa pärimustalu õues suveetenduse “Meri muigab teitele vastu” publiku tribüünil võttis koha sisse ligemale 60 akordioni, viiuli, kitarri või lõõtsaga varustatud last ja nende juhendajat, päike otsustas pärast külma rahehommikut paistma jääda ja hajutas kartuse, et ühiskontsert tuleb viia katuse alla.

Pillilaagri muusikaline isa, Kiviõli muusikakooli direktor ja Untsakatest tuntud Jaanus Põlder meenutas lühidalt suviste kokkusaamiste lugu ja seda, et alustatud sai vaid viiuldajatega, rääkis algajatest ja edasijõudnutest ning rahvamuusika kõlast ja omandamisest klassikalise kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles