Pärnu linna ja kuue valla ühinemiskõnelused ootavad volikogude heakskiitu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kaart.
Pärnumaa kaart. Foto: Pärnumaa omavalitsuste liit

Pärnu linna ja kuue valla ühinemisläbirääkimised on lõpule jõudnud ja volikogudes algab ühinemisprotokolli eelnõu tutvustamine.

Kui praegused plaanid paika jäävad, tekib Pärnumaale neli omavalitsust. Nn Suur-Pärnu, kus linnaga liituvad Audru, Sauga, Are, Tõstamaa, Paikuse ja Tori. Kaks Vändrat, Tootsi ja tõenäoliselt ka Halinga moodustavad Põhja-Pärnumaa valla.

Surju, Tahkuranna, Saarde ja Häädemeeste vald liituvad esialgse nimega Lõuna-Pärnumaaks. Koonga, Varbla ning Läänemaa vallad Lihula ja Hanila ühinevad Lääneranna vallaks.

"Tänaseks hetkeks on kõigi nende kuue omavalitsusega, kes Pärnuga alustasid läbirääkimisi, kõnelused peetud. Esialgne ühinemislepingu projekt on koos ja see peaks minema volikogudesse arutamiseks ja samuti ka rahvale lugemiseks ja tutvumiseks," rääkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius "Aktuaalsele kaamerale".

"Kõik need kuus omavalitsust, koos Pärnuga siis seitse omavalitsust, moodustaks uue omavalitsuse, mis on märkimisväärne ka Eesti mõistes - ligi 65 000 elanikku," lisas ta.

Loodava omavalitsuse pindala on üle 1200 ruutkilomeetri, nimi Pärnu linn, kus praegused vallad moodustavad oma piirkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles