Monomaffia maraton algab koerasöömisega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveen Pavol Seriši "Kas te jäite oma roaga rahule?" mängib komöödias, mis kõneleb ettekandjate ja kelnerite veidrast maailmast.
Sloveen Pavol Seriši "Kas te jäite oma roaga rahule?" mängib komöödias, mis kõneleb ettekandjate ja kelnerite veidrast maailmast. Foto: Monomaffia

Neljapäeval, 18. augustil algab Endla teatris festival Monomaffia, kus publiku ette tuuakse kaheksa monolavastust.

Viiendat korda toimuv festival algab kell 16.45 teatri sammassaalis, kus linnapea traditsiooniliselt joonistab festivalilogo leivaviilule kirsi ja kuulutab teatrisündmuse avatuks. Järgneb esimene lavastus programmis, Lauri Saatpalu (VAT teater) Jevgeni Griškovetsi loos "Kuidas ma koera sõin".

Kolme päeva jooksul astuvad lavale näitlejad Eestist, USAst, Austriast, Soomest ja Slovakkiast. Festivalil kohtuvad õpilane ja õpetaja: kaugeim tulija, USA näitleja, miim ja koomik Bill Bowers on kunagi andnud draamatunde Julia Rosa Stöcklile Austriast.

Lavastusi hindab eesti teatriinimestest žürii koosseisus Sven Karja, Ott Kilusk, Karl Edgar Tammi, Riina Orusaar ja Tampere teatri lavastaja Lasse Lindeman. Laupäeva õhtul kuulutatakse pärast viimase lavastuse lõppu välja festivali grand prix ehk suure kirsi auhind, peale selle antakse välja publikuauhind, mille määrab üheksast eri elualalt teatrisõbrast koosnev žürii.

Festivali korraldavad MTÜ Arenduskeskus Pro Magister ja Endla teater. Monomaffia tehnikajuht on Endla direktor Roland Leesment, tegevjuht Viivika Orula ja kunstiline juht Ingomar Vihmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles