Kolm päeva augustis

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverentsil on putšistidest kaadrisse jäänud kaheksast osalisest neli. Vasakult teine on NSV Liidu siseminister Boriss Pugo, kelle enesetapp oli karmim karistus, mis neile osaks sai.
Pressikonverentsil on putšistidest kaadrisse jäänud kaheksast osalisest neli. Vasakult teine on NSV Liidu siseminister Boriss Pugo, kelle enesetapp oli karmim karistus, mis neile osaks sai. Foto: arhiiv

Veerandsaja aasta tagused sündmused hakkavad mälus juba tuhmuma. Ei ole nii, et mäletan, nagu olnuks see eile.

19. augusti varahommik oli tavalise ilusa ilmaga hilissuvise päeva sissejuhatus unises Liivimaa kubermangulinnas Tartus. Mul ei olnud elukohas ei telerit ega raadiot, sestap kõndisin Postimehe toimetusse nagu igal tavalisel tööpäeval. Oli veel sügav puhkuste aeg ja lehe välistoimetuses asjatasin üksinda.

Hommiku kohustuslik osa oli värske lehe ostmine Barclay platsi nurgalt kioskist, seejärel käik toimetuse keldrikorruse kohvikusse hommikueinele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles