Luuletaja Peeter Ilus võtab inspiratsiooni merelt koduakna all

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meil on siin noored tegusad jõud, kes külaelu veavad, aga ega ma ka päris kõrvale jää,” ütleb viimased kümmekond aastat Iklas elav Peeter Ilus.
“Meil on siin noored tegusad jõud, kes külaelu veavad, aga ega ma ka päris kõrvale jää,” ütleb viimased kümmekond aastat Iklas elav Peeter Ilus. Foto: Erakogu

Tartumaal sündinud luuletaja Peeter Ilus on läinud rahva südamesse laulude “Raagus sõnad” ja “Vana vaksal” sõnade looja, luuleraamatute autori ja CDde väljaandjana.

Kümmekond aastat elab Peeter otse Liivi lahe kaldal Iklas, sest sealt on pärit tema naise emapoolsed juured. Ise ütleb ta, et on edelaotsas kohas, kus Eestimaad pidi enam kaugemale minna ei anna. Ilusa pere ostis koduks kunagise kokkuostupunkti hoone, selle, kus kunagi rannarahvalt aiasaadusi varuti ja need tööstustes toodeteks mikserdati.

Hoone alumine korrus on laotud kividest, ülemine plokkidest kokku pandud. Tasapisi on Ilusad seda remontinud ega vaheta otse akna all loksuva merega vaadet ühegi teise koha vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles