Uus matkarada lõpeb vaatetorniga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaisma Suurjärve puhkeala matkarada valmis nagu taasiseseisvumispäeva kingitus, mida täna õhtul kell üheksa täiendab Bonzo tasuta kontsert.

Matkarada on poolteist kilomeetrit pikk ja lõpeb vaatetorniga, mille kaheksa meetri kõrguselt platvormilt avaneb vaade rabamaastikule. Edasi-tagasi kolme kilomeetri pikkusel teekonnal võib rajalkäija oma teadmisi täiendada seisatades infotahvlite juures, millel kirjeldatakse laane- ja rabametsa elanikke, nautida vaadet maalilisele Suurjärvele ja hingata täie rinnaga väga puhast õhku.

Kohaliku elu edendajate algatusel hakkas matkaraja uuendamine kevadel, ehitas Vändra Tare, talgutel lõid kaasa vabatahlikud ja LC Pärnu klubi liikmed ja tööks kulus ligemale 51 000 eurot. MTÜ Järvemaastiku ettevõtmist toetasid keskkonnainvesteeringute keskus, kohaliku omaalgatuse programm ja Vändra vallavalitsus. Tulemus on lehisest korralik laudrada, millel saab kingagagi käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles