Muuseumis kärati linnaehituse ümber

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelul muinsuskaitse rolli üle tõdeti, et arhitektide osatähtsus peab linna planeerimisel suurenema, aga miljöökaitse küsimused tuleb selgeks rääkida juba projekteerimise algfaasis.
Arutelul muinsuskaitse rolli üle tõdeti, et arhitektide osatähtsus peab linna planeerimisel suurenema, aga miljöökaitse küsimused tuleb selgeks rääkida juba projekteerimise algfaasis. Foto: Urmas Luik

Riigikogu liikme Mark Soosaare eestvedamisel kogunes Pärnu uue kunsti muuseumi ajurünnakule väike, kuid pädev seltskond, et vaielda muinsuskaitse ja arhitektuuri teemal.

Soosaare kutsele ajurünnakuks vastasid teiste seas kultuuriminister Indrek Saar, riigikogu liige Yoko Alender, kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits, muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, arhitektide liidu esimees Katrin Koov, ettevõtja ja kinnisvaraarendaja Viljo Vetik – kokku neliteist inimest.

Selgeks püüti kõnelda muinsuskaitseline “koostöö riigi, omavalitsuste ja kodanike vahel, et rahvuslik kultuuripärand säilitaks oma näo ja koha Eesti ajaloos, jäämata jalgu tänapäeva soovidele ja arusaamadele linnaehituses”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles