Noored said kokku Suvekal

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H noored Suveka laagris Sutirannas.
Pärnumaa 4H noored Suveka laagris Sutirannas. Foto: Harlis All

Noorteühingu Eesti  4H Pärnumaa piirkonna noored kogunesid Tõstamaa valda Sutiranda noorteaktiivi korraldatud laagrisse Suvekas vol. 3.

Noorteaktiivi esimehe Laura Jõe ütlust mööda tuli laagrisse noori üheksast klubist: Kärmed Tootsikad, A-rühm, Positiivne, Paikuse Lõvid, EAS, Sindila, Jõgisoo, Suarõ Nuõrõd ja Dixie. Kokku käis laagris 37 noort, sealhulgas juhendajad. „Tahtsime korraldada noortele rahuliku ja lõbusa retroteemalise koosolemise enne suve lõppu,“ lisas ta.

Pärnumaa noorteaktiivi sekretäri Carmel Raudsepa kirjelduse kohaselt avati kolmepäevane laager traditsiooniliselt  4H laulu  ja mängudega. „Et uued ja vanad liikmed saaksid omavahel paremini tuttavaks,“ põhjendas ta, miks mängud kasulikud on.

Kui jää noorte vahel lõhutud ja üksteise nimed pähe õpitud, tuli noortega kõnelema Meeli Lepik, kes rääkis oma vahetusaastast Hollandis.

Seejärel toimus 4H viktoriin. „Võitjateks said kõik noored, sest kes enne õigeid vastuseid ei teadnud, sai need nüüd teada,“ ütles Raudsepp.

Järgnevalt  vaadati filmi ja kuni hiliste õhtutundideni mängiti seltskonnamänge.

„Teise päeva hommikul tuli pead tööle panna, sest algas QR-orienteerumine. Koostatud oli 12 küsimust, millele tuli vastata oma nutikuse ja interneti abiga,“ rääkis Jõe.

Pärastlõunal algas retroolümpia. Noored võistlesid sellistel aladel nagu täpsusvise, krabijooks, hüppenööriga hüppamine, hularõnga keerutamine, paigalt kauguse hüppamine ja jõuproov.

Õhtu jätkus retro-playback’iga. Iga klubi valmistas korraldajate antud looga etteaste. Võitjaks osutus Kihnu klubi Suarõ Nuõrõd, kes esitas Kuldse Trio loo „Kaalujälgija“.

Seejärel toimus isamaaline laulupidu. Kõik noored valmistasid endale ise Eesti lipu ja retroriietes lauldi isamaaliseid laule.

Õhtu lõppes taas lõbusate seltskonnamängudega ja kes tahtis, sai minna mere äärde kaunist loodust nautima.

Kolmanda päeva hommikul moodustati meeskonnad videote tegemiseks. Videod tehti teemal „Miks mulle meeldib maal elada?“. „Halvast ilmast hoolimata läksid noored välja ja tagasi tulid vahvate videotega,“ lausus Jõe. Seejärel mindi naabertalu loomi vaatama. Noored said sööta hobustele ja lammastele leiba ning nendega pilti teha.

Enne laagri lõppu tuli noortele külla näitleja Veikko Täär, kes rääkis oma tööst ja sellest, kuidas ta üldse näitlejaks sai. Noored tegid näitlejaga ühispildi.

Laagrist kokkuvõtet tehes loositi peaauhinnana välja Exit Roomi kinkekaart neljale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles