Linnameeskond kaotas Narvas eduseisust

Andris Tammela
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnameeskond.
Pärnu linnameeskond. Foto: Ardi Truija

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel pidi Pärnu linnameeskond tunnistama Narvas sealse Transi 1:3 paremust, kuigi pärnakad läksid mängu juhtima ja lõpetasid selle enamuses.

Kuigi mäng algas kodumeeskonna initsiatiiviga, oli esimene poolaeg üsna sündmustevaene.

18. minutil tegid pärnakad oma esimese terava rünnaku. Narva kaitsjad unustasid karistusalas Raido Leokini, kes sai palli umbes kümnel meetril ja toimetas selle ühe puutega Transi värava vasakusse alanurka.

Pärast seda vajus linnameeskond aegamini oma väljakupoolele. 33. minutil avanes Transil esimene suurepärane võimalus seis viigistada, kuid Pärnu meeskonna väravavaht Kristjan Tamme tegi veel parema tõrje ja lükkas palli nurgalöögiks.

Pärnakad pidasid vastu peaaegu poolaja lõpuni. 45. minutil andis Narva meeskond tsenderduse karistusalasse. Keegi palli puhtaks lüüa ei suutnud ja see jõudis värava ees Dmitri Prošini jalale, kes lõi viielt meetrilt Tammele püüdmatult lati alla seisuks 1:1.

Nii esimene poolaeg lõppeski.

Teine poolaeg algas pärnakaile kurvalt. Kulus vaid 21 sekundit, kui suvepealinna kaitsjad magasid maha värava suunas tormanud Prošinile tulnud söödu ja mees toimetas palli muretult Tamme selja taha: 2:1.

Pärast seda haaras suvepealinna esindusmeeskond ohjad ja üritas seisu viigistada.

Kahjuks skooris taaskord kodumeeskond.

64. minutil tsenderdas Transi kaitsja Igor Ovsjannikov värava ette, kus esimesena jaol olnud Dmitrii Barkov tegi seisuks 3:1.

Sellega põnevus mängust ei kadunud. Juba kolm minutit hiljem käis pall kodumeeskonna väravas, kuid kohtunik vilistas pärnakaile suluseisu.

Närvilises mängus järgnesid vead mõlemale poolele ja 75. minutil teenis Narva leegionär Bi Sehi Elysee Irie ebasportliku käitumise eest teise kollase kaardi ja eemaldati platsilt.

87. minutil pääses Pärnu poolel Rauno Tutk vastaste väravavahi Arnold Kregeriga üks ühele, kuid lõi tühjast väravast mööda.

Pärnu meeskond jätkab turniiritabelis üheksandal kohal 13 punktiga. Vahe kaheksandal kohal Transiga kärises 11punktiseks. Niisama kaugel pärnakatest on tabeli viimane, Rakvere Tarvas.

Linnameeskonna järgmine mäng on esmaspäeval, kui Rannastaadionil võõrustatakse Sillamäe Kalevit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles