Eesti talukultuuri hoidja tegutseb Kidise külas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Vahing.
Heli Vahing. Foto: Eesti Erametsaliit

Täna nimetati metsamajandajate kokkutulekul tubliks talukultuuri hoidjaks Heli Vahing, kelle vanavanemate metsad jäävad Varbla valda Kidise külla.

Parimad metsamajandajad selgusid taasiseseisvumispäeval Valgamaal Nakatu turismitalus, kus erametsaliit kuulutas välja konkursi võitja ja eriauhinna saajad.

Parim metsamajandaja 2016 on Rein Ajaots Harjumaalt. Eriauhinnad anti tublile talukultuuri hoidjale ja tublile metsakasvatajale, tulevikku vaatajale ja kogukonda hoidvale metsakasvatajale.

Heli Vahing ütles telefonitsi, et tunnustus tuli talle üllatusena. Tema hooldada on tosin hekaterit metsa, põllu- ja heinamaa. Vanaisale kuulunud metsade majandamise teadmisi on ta saanud metsaühistust ja ühistu korraldatud õppepäevadel, aga ka MTÜ Ühinenud Metsaomanikud konsulendilt Tiit Kosenkraniuselt, kes on Vahingu valdused üle vaadanud ja aidanud koostada metsa majandamise plaani. Selle järgi on ta teinud uuendus- ja sanitaarraiet ning tellinud metsataimi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles