Linnakodaniku majas meenutati taasiseseisvumist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilja Treuberg.
Hilja Treuberg. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnakodaniku majas vaadati videomälestusi taasiseseisvunud Pärnu linnavolikogu ja -valitsuse esimestest sammudest ning meenutati 25 aasta taguseid murrangulisi aegu.

2013. aasta oktoobris kutsus linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg meenutusi jagama 1989. aasta detsembris valitud Pärnu linnavolikogu esimehe Margus Tammekivi, linnapea Jaak Saarniidu jt, kes üleminekuaja omavalitsuse esimesi samme kirjeldasid.

Selle kohtumise videosalvestus on üks väheseid dokumente, mis omavalitsuse vaatevinklist Pärnumaa taasiseseisvumise kokku võtab, ühtegi uurimust selle perioodi kohta tehtud pole.

Kokkutulnute jaoks elustusid veerandsaja aasta tagused sündmused. Viimaste päevade ajalehtedes ja telesaadetes on palju 1991. aasta ärevate augustipäevade meenutusi, ent need keskenduvad Moskvas ja Tallinnas aset leidnud sündmustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles