Kaitseliidu Pärnumaa malev osales Riias paraadil

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad Lätis marssimas.
Pärnakad Lätis marssimas. Foto: Kaitseliidu Pärnumaa malev.

23. augustil saab Läti vabatahtlik riigikaitse organisatsioon Zemessardze 25aastaseks. Seda sündmust tähistati täna, Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäval, Riia Vabaduse väljakul paraadiga. 

Paraadil osalesid peale Läti vabatahtlike riigikaitsjate ka Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Leedu vabatahtliku riigikaitse organisatsiooni KASP allüksused.

Peale paraadi jagus päeva teisigi üritusi. Tutvustati relvastust ja esinesid orkestrid. Teiste hulgas astus üles Pärnumaa maleva orkester Kaido Kivi juhtimisel.

Kaitseliidu ja Zemessardze koostöö raames on osaletud mitmel õppusel. Juulis käis Pärnumaa maleva allüksus Lätis osalemas õppusel Wenden ja detsembri alguses on oodata Läti vabatahtlikke Läänemaale Kaitseliidu suurõppusele Orkaan.

Kahe riigi vabatahtlikud riigikaitse organisatsioonid on oma olemuselt sarnased, koondades kokku eri eluvaldkondade esindajaid, kelle ühiseks huviks on oma riigi kaitsmine ja soov edendada kaitsetahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles