Toomas Kuuda: Via Baltica on oluline

Toomas Kuuda
, Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kuuda.
Toomas Kuuda. Foto: PP

Viimase aja arengud ning uudised transpordi ja logistika valdkonnas on olnud Pärnumaa jaoks rõõmustavad. Edenevad kokkulepped Euroopa Komisjoni ja Balti riikide vahel Pärnut läbiva Rail Balticu raudtee rajamiseks, kesklinna sadamas käib reisijatekai ehitus ristluslaevade vastuvõtuks.

Hiljuti tuli Pärnu linnapealt Romek Kosenkraniuselt teade, et riik võib eraldada 13 miljonit eurot Pärnu lennuvälja rekonstrueerimiseks, et see vastaks lennunduse nõuetele. Kõik need arengud aitavad Pärnut ja Pärnumaad maailmale avatumaks ja kättesaadavamaks teha, mis on järjest enam globaliseeruvas ja konkurentsitihedamas maailmas üliolulise tähtsusega.

Ei oska arvata, kui paljud pärnumaalased hakkavad edaspidi Pärnu lennuväljalt laia maailma startima või Rail Balticut mööda Berliini sõitma. Küll sõidavad väga paljud meist autoroolis või bussiistmel üpris sageli Pärnu ja Tallinna vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles