Toris meenutati pidulikult iseseisvumise taastamist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Iseseisvuse taastamise päeval Torisse sõitnud bussis soovisid eakamad üksteisele ilusat pidupäeva, meenutasid sündmusi veerandsada aastat tagasi ja tõdesid, et juba vabas Eestis sündinud põlvkond ei hooma, kuidas vabadus koos sinimustvalgega meile tuli. Pidupäevameeleolu lisas päikeseline ja soe ilm, mis oli nagu kingitus lõikuskuu vihmade vahele.

Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris toimus taasiseseisvumispäeva 25. aastapäevale pühendatud tänujumalateenistus, kus osales EELK peapiiskop emeeritus Andres Põder. Isamaalisi laule esitas sõjameeste ühenduse meeskoor Helle Kullamaa juhatusel.

Täpselt 13 aastat tagasi, 20. augustil avati kiriku juures skulptor Mati Karmini ratsamonument “Püha Jüri võitlus lohega”, mille juures esines tähtpäevasõnavõtuga teiste hulgas Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, kes asetas skulptuuri jalamile trikoloorse lindiga pärja nagu Eesti vabadusvõitlejate liidu, reservohvitseride kogu ja Ameerika Ühendriikide saatkonna esindajadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles