Pärnumaa kutsehariduskeskus suleb Tihemetsa koolituskeskuse (2)

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus paneb õpilaste puudusel kinni Tihemetsa koolituskeskuse.
Pärnumaa kutsehariduskeskus paneb õpilaste puudusel kinni Tihemetsa koolituskeskuse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskus paneb õpilaste puudusel 1. septembrist kinni oma koolituskeskuse kunagise kuulsa Tihemetsa sovhoostehnikumi peahoones ja koondab kolm-neli töötajat. Haridus- ja teadusministeerium annab eurorahaga renoveeritud Voltveti mõisa Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile üle, et see otsustaks, mis ajaloolisest hoonest saab.

Pärnumaa kutsehariduskeskus pidi Voltvetist loobumise otsuse tegema juba tänavu, kuigi arengukava järgi oli see kavas aasta hiljem. Kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp ütleb, et midagi polnud parata, sest õpilasi lihtsalt ei ole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Direktor ütleb, et kuigi Tihemetsa on tohutult panustatud, pole maja maja pärast mõtet hoida.

Riigi Kinnisvara AS teatas, et haridus- ja teadusministeeriumilt tuli eelmisel nädala ettepanek anda Voltveti mõisahoone nende omandisse. Kuna vara ülevõtmise protsess on pikk ja aeganõudev, siis RKASi omandisse jõuab kinnistu alles tuleval kevadel. Siis on ka paras aeg hakata tulevikuplaane tegema. Et aga hoone säiliks senisel kujul, hakatakse seda haldama juba sügisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles