Pärnu vutinaised jäid meistrite liigas Rumeenia teerulli alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniir algas Pärnu jalgpalliklubi naiskonnale kurva 1:7 kaotusega Rumeenia meistrile Cluj Olimpiale. Arhiivifoto.
Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniir algas Pärnu jalgpalliklubi naiskonnale kurva 1:7 kaotusega Rumeenia meistrile Cluj Olimpiale. Arhiivifoto. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Pärnu jalgpalliklubi naiskond sai Poolas Koninis UEFA naiste meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril suure kaotuse Rumeenia tšempionilt Cluj Olimpialt.

Pärnu naiskond jäi kaotusseisu juba 3. mänguminutil, kui skoori avas Rumeenia klubi 17aastane ründaja Loredana Popa. Neli minutit hiljem sai Popa kirja oma teise värava. 21. minutil kasvatas Ştefania Vătafu Cluj edu kolme väravani.

Pärnu naiskonna kapten Anastassia Morkovkina lõi 37. minutil ühe värava tagasi, kuid kaks minutit hiljem pidid pärnakad korjama võrgust Andreea Voicu löödud palli ja poolaja viimasel minutil tabas Popa. Nii olid poolajavileks sotid selged: Cluj 5:1 eduseis ja domineerimine väljakul pärnakatele punktilootust ei jätnud.

Teisel poolajal lõi kaks väravat Alexandra Lunca, vormistades Cluj Olimpia võiduks 7:1.

"Esimesel poolajal olime ikka väga kehvad," kommenteeris Pärnu naiskonna peatreener Jüri Saar. "Mängijaid ei uskunud enesesse, söödud olid väga ebatäpsed, taktikast ei peetud kinni, väga lihtsalt lasime omale väravaid lüüa. Vastased olid muidugi tugevad ja ülihästi kokkumänginud aga ennekõike olime ikka ise kehvad."

Teist poolaega alustas PJK Saare kinnitusel palju paremini ja väljakul nägi võitlust.

"Esimene ja teine poolaeg olid väga erinevad," arutles Saar. Kiitsin tüdrukuid teise poolaja eest ja loodan, et see andis neile enesekindluse tagasi. Teenisime hoiatuskaarte aga see näitas, et väljakul toimus võitlus ja rünnakuid takistati vigadega."

Treeneri kinnitusel oli naiskonnale harjumatu rumeenlaste pakutud kiire mängutempo.

"Sellisel tasemel mänge me sel aastal saanud ei ole ja kiirusega kohanemine oli raske," nentis ta. "Loodan et harjume nüüd selle tempoga ja oleme järgmiseks mänguks paremini valmis." 

Pärnu ja Cluj naiskonnaga on UEFA naiste meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril samas alagrupis veel miniturniiri võõrustav Konini KKPK Medyk ja Montenegro meister ŽFK Breznica.

Poolakate ja montenegrolaste kohtumise võitis 9:0 Konini naiskond.

Pärnakad mängivad Poola naiskonnaga neljapäeval ja montenegrolastega pühapäeval.

Kvalifikatsiooniturniiri alagruppidest pääsevad edasi 32 võistlust jätkava naiskonna hulka vaid võitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles